31 mars 2008

Icke-existerande förbud upphör

Den här bloggens första inlägg handlade om hur kubanerna är förbjudna att bo på landets egna hotell, vilket var paradoxalt eftersom regimen skrek sig hes när dess representanter vägrades bo på Scandic hotell i Norge.

En skribent vid namn Eva Björklund har på Svensk-kubanska föreningens hemsida publicerat en artikel där hon djärvt påstår att detta förbud inte alls existerar utan att det är en fråga om att ha råd att betala:

Däremot ljuger Kic med påståendet att studenter skulle ha frågat varför ”man förbjuder tillgången till hotell för kubaner”. Frågan var inte så korkad, eftersom inget sådant förbud finns. Utan det handlar om att ha råd. Vilket Alarcon också talade om, och konstaterade att inte ens i ett så rikt land som Sverige har alla råd att bo på hotell.

Nu verkar det som om detta förbud, som enligt Björklund alltså inte finns, skall upphöra. Artikeln finns publicerad i den spanska dagstidningen "El Mundo". Jag har inte möjlighet att översätta hela texten, men rubriken lyder: "Raúl Castro ger kubanerna tillträde till hotellen avsedda för utlänningar"

Hela texten kan läsas här

Andra bloggar om: , , , , , , ,

1 kommentar:

adam brown sa...

Hi again, see tthis is the site i told you i signed up to. It has some nice information about how to make money using OPP, i think you might find it interesting. here it is. bye!

Pingat på intressant.se

Jag har placerat min blogg i Linnéstaden på bloggkartan.se